Menu

Vlees van heckrund

Leven in de natuur

Doordat onze robuuste runderen het hele jaar door in natuurgebied Het Witte Veen verblijven en uitsluitend eten wat ze hier vinden, groeien ze duidelijk langzamer dan conventioneel gehouden runderen die uitsluitend worden gebruikt voor de melk of het vlees. De natuurlijke manier waarop wij onze Heckrunderen houden heeft een zeer positieve uitwerking op de kwaliteit van het vlees. Naast de verfijnde smaak, is het rijk aan vitamines en Omega 3-verzuren. Dat is genieten op een gezonde manier!

Krachtpatsers
dichtbij de natuur

Het Heckrund is ontstaan uit een kruising van verschillende runderrassen. Het resultaat? Een rund met een combinatie van alleen de allerbeste genen van deze rassen. Onze dieren stammen oorspronkelijk uit het stroomgebied van de Lippe en vormen de basis voor de fokkerij.

Door haar sobere en robuuste eigenschappen kan het Heckrund zichzelf goed redden en daarmee staan ze dichtbij de natuur. Wij bieden onze dieren daarom de meest ideale leefomstandigheden; ze lopen het hele jaar door buiten in Het Witte Veen, staan samen in de kudde én krijgen alleen plantaardige voeding.

Vlees van HECKRUND

Eiwitrijk & gezond

Een bewust en gezond stukje vlees om van te watertanden. Met ons Heckrundvlees garanderen we dat. Het hoogwaardige vlees van onze Heckrunderen is intenser van smaak. En dat niet alleen, uit onderzoek is namelijk gebleken dat het vlees minder vet bevat en cholesterolarm is. Wanneer je daarbij ook de gunstige verhoudingen tussen aminozuren – waardoor er meer eiwit beschikbaar is – bij optelt, weet je dat je het hier hebt over de beste kwaliteit.