Menu

Grenzeloos genietenNatuurgebieden

(500 meter) – Het Witte Veen/Buurserzand/Haaksbergsevee
In Het Witte Veen, Buurserzand en Haaksbergerveen kun je grenzeloos genieten van veelzijdige natuur. De Twentse natuurgebieden liggen pal tegen de Duitse grens aan en daarmee niet ver van onze boerderij. Je kan er heerlijk dwalen door een afwisselend landschap met veen, hei, bos en water. Cultuur en natuur gaan in deze gebieden hand in hand. Zo herinneren oude grenspalen in Het Witte Veen nog aan de tijd dat vroeger regelmatig smokkelaars door de gebied trokken.

Meer informatie

Magisch Buurserzand
Een gebied waar natuur en historie samenkomen. Waar je even helemaal tot rust komt en al je zintuigen geprikkeld worden door het magische landschap. Een gebied waar oude tijden herleven met historische boerderijen en een recreatieplas uit de 19e eeuw. Welkom in natuurgebied het Buurserveen, gelegen nabij het Twentse Haaksbergen.

Meer informatie

Haaksbergerveen
Ben jij een echte natuurliefhebber? Dan kun jij in het Haaksbergerveen je hart ophalen door de variëteit aan flora en fauna. Dat is te danken aan een uitgekiend waterhuishoudingsysteem waardoor het hoogveen de kans heeft om zich te ontwikkelen zoals vroeger. In het veen zijn diverse mooie wandelroutes en is er een 500 meter lang ‘vlonderpad’ over het natte veen aangelegd. En met twee uitkijkposten kun je het gebied ook vanuit een hoger perspectief aanschouwen.

Meer informatie

Wandelend of fietsend door de natuur
Pak je de mountainbike, fiets of ga je liever te voet? Hoe je Het Witte Veen en de aangrenzende natuurgebieden ook wilt verkennen, er zijn tal van wandel- en fietsroutes om het landschap in de Twentse grensstreek te ontdekken. De tochten beloven je een verrassend divers landschap met hei, hoogveen, grasland en moerasbos. Ervaar het zelf!

Meer informatie

Enschede
Twentse parel

(8 km) – Centrum Enschede (10 min met auto)
Door de prachtige natuur fiets je in een half uur naar Enschede. Een verrassend leuke stad waar van alles te doen is. Slenter rond door de vele gezellige winkelstraatjes, blaas even uit op een terras of geniet culinair in de vele restaurants. Ook kent Enschede een bruisend uitgaansleven. Vervelen hoef jij je dus zeker niet in deze Twentse stad.

Meer informatie

„Must see“ in Enschede
In Enschede is genoeg te doen om je uren te vermaken, maar een bezoek aan deze stad is niet compleet zonder een uitstapje naar Het Lammerinkswönner; een lös hoes, oftewel historische Twentse boerderij, waar oude tijden herleven. Je waant je even terug in de tijd waarbij het woongedeelte en de deel waar de dieren stonden uit één gedeelte bestonden. Het bezoekerscentrum biedt educatieve tentoonstellingen die zeker de moeite waard zijn om te bekijken.

Meer informatie

HistorischHaarmühle

(1,2 km) – Haarmühle
Haarmühle wordt vaak aangemerkt als het startpunt van tochten door natuurgebied Het Witte Veen, maar ook als je het gebied niet gaat verkennen is een bezoek aan deze historische plek meer dan waard. De werkende oude watermolen uit 1619 zal je doen verbazen, zeker wanneer je ook een bezichtiging van de molen inplant. Kom alles te weten over de rijke historie en blaas na alle indrukken even uit in het naast gelegen restaurant dat in de wijde omgeving goed bekend staat.

Meer informatie

Gevarieerd
Alstätte

(2 km) – Zentrum Alstätte
Op slechts een steenworp afstand van onze boerderij ligt Alstätte. Een klein dorpje waar het gemeenschapsgevoel nog echt merkbaar is. Met een aantal horeca-gelegenheden en openlucht zwembad is het de moeite van het bezoeken waard. Voor een stukje historie ben je hier ook aan het juiste adres. Hoewel er tijdens de Tweede Wereldoorlog vele historische gebouwen werden vernietigd, zijn enkele daarvan – waaronder het station en de kerk – weer volledig gerestaureerd. Loop daarnaast ook even langs de parochie St. Mariä Himmelfahrt met haar toren uit de 15e eeuw.

Meer informatie

Geheim over de grensMünsterland

Münsterland
Het Münsterland is een populaire streek voor een vakantie of uitstapje. Dat is te danken aan het afwisselende parklandschap met zijn omvangrijke routenetwerk voor talrijke actieve activiteiten. Fietsers en wandelaars kunnen hier hun hart ophalen, want door de kilometerslange goed aangelegde wandel- en fietspaden is deze streek het walhalla voor de actieve vakantieganger. Tel daarbij de historische steden en bouwwerken op en je hebt een gebied waar voor iedereen wat te doen is.

Meer informatie

(66 km) – Bruisend Münster (50 minuten per auto)
Verrassend dichtbij en alles in huis voor een dagje weg. Münster is het bezoeken meer dan waard. Je hebt de keuze uit dertig musea (!), maar ook buiten kom je kunst tegen. Ideaal, zeker wanneer je je ogen goed de kost geeft tussen het shoppen door, want ook daar staat deze Hanzestad om bekend. Slenter door de oude straatjes en aanschouw de middeleeuwse gevels. En op culinair gebied zit het ook wel goed, waarbij je de Westfaalse keuken met veel traditionele en streekproducten écht moet proeven.

Meer informatie

Ontspannen
Het Rutbeek

(6 km) Het Rutbeek – (15 minuten per fiets)
Stranden, zonneweiden en fiets- en wandelroutes. Het Rutbeek staat bekend als de perfecte uitvalsbasis voor een hele dag plezier. En dat op slechts tien minuten afstand van onze boerderij! Kies je voor wat meer actie in het watersportgedeelte waar je kunt surfen of zeilen? Of ontdek je het verharde wandelpad rondom het water waar je geniet van het uitzicht? De keuze is aan jou!

Meer informatie